Бојимо да будућност обојимо…

Share this:

Дечји културни центар Београд и Теса Прес доо су потписали Уговор о сарадњи у спровођењу пројеката који су у интересу културног, образовног и едукативног просперитета деце Србије.

Директор Дечјиег културног центра Београд, проф. мр Драган Марић и директор Теса Прес доо, Mиодраг Динић споразумели су се да доприносе подизању квалитета културне, образовне и едукативне делатности уз примену савремених метода, затим о вођењу рационалне развојне политике у културној, образовној и едукативној делатности, као и увећању својих потенцијала.

Кроз заједничке активности на културној, образовној и едукативној проблематици Дечји културни центар Београд и Теса Прес доо заједнички ће радити на развоју културних, образовних  и едукативних пројеката  (семинара, предавања, акција, курсева и др), као и на другим културним, образовним и едукативним  пословима из области које спадају у делатност Теса Прес доо, односно Дечјиег културног центра Београд. Кроз заједничке наступе у медијима (штампа, телевизија, радио, интернет: веб страна и социјалних мрежа) представљаће своје пројекте и акције и на тај начин популарисати културу и образовање.

Иначе иницијални повод за сарадњу Дечјиег културног цента Београд и Теса Прес доо је акција: БОЈИМО ДА БУДУЋНОСТ ОБОЈИМО И ВЕЧНО ПОСТОЈИМО у којој ће деца у групама сликати портрете (њихово виђење) 18 српских научних звезда:

Србина Лазара Хиландарца ,  Руђера Бошковића, Атанасија Николића, Јосифа Панчића, Симе Лозанића, Владимира Јакшића,  Огњеслава Костовића Степановића, Михајла Идворског Пупина, Николе Тесле, Јована Жујовића, Тодора Селасковића, Милана Недељковића, Војислава Суботића,  Јована Цвијића, Косте Стојановића,  Михајла Петровића Аласа, Милеве Марић Ајнштајн и Милутина Миланковића.

Пре израде портрета поменутих СРПСКИХ НАУЧНИХ ЗВЕЗДА биће приказани филмови (аудио-визуелна информација) о наведеним научницима у трајању од по 10 минута.  Но, како не постоји филм о Лазару Хиландарцу млади ће о њему сазнати основне информације кроз припремљену компјутерску презентацију. Упознавања младих са основним информацијама о поменутим српским научницима је образовног карактера, а треба да послужи и као део инспирације за сликање њихових потрета.

Припремна фаза реализације акције БОЈИМО ДА БУДУЋНОСТ ОБОЈИМО И ВЕЧНО ПОСТОЈИМО је у току.

Share this:

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.