Ниси ти мени било ко… – књижевно вече

Share this:

Ниси ти мени било ко…

У храму науке, образовања и културе, у просторијама Удружења Милутин Миланковић 26. октобра 2016. одржано је књижевно вече ауторке Виолете Алексић из Швајцарске. Повод је било излагање њених књига на 61. међународном београдском сајму књига на штанду Креативне радионице Балкан, која је и издавач њених дела међу којима је и пето издање њене књиге поезије НИСИ ТИ МЕНИ БИЛО КО. Специјални гост био је Драган Ристић Кал, музички уметник.

nisi_ti_meni_bilo_ko_04 Књижевно вече и одржана промоција књиге песама „Ниси тимени било ко“ Виолете Алексић, књижевнице, иначе члана Удружења књижевника Србије и Удружења српских књижевника у Швајцарској, била је прилика да љубитељи лепе писане речи уживају у дивним стиховима које је написала и говорила Виолета. У збирци песама „Ниси ти мени било ко“ свако може да препозна део себе без обзира на пол и старосно доба, нагласила је Татјана Јанковић, филолог која је говорила о раду Виолете Алексић.

Госте књижевне вечери поздравио је Славко Максимовић, председник Удружења који је присутне укратко упознао са радом Удружења и плановима будућег рада. Максимовић је нагласио да је Виолета Алексић прва особа из дијаспоре која је учествовала у догађају који је уприличило Удружење и предузеће „Теса Прес доо“.

 

 

nisi_ti_meni_bilo_ko_02Књижевној вечери присуствовала је главна и одговорна уредница „Радио младости“ (српски радио у Цириху, на таласим швајцарског радија „К“) Анђелка Красојевић с којом је разговарано о сарадњи Удружења, „Радио младости“ и предузећа „Теса  Прес доо“. Основни циљ сарадње је да се Удружење својим радом на очувању рада и дела великана светске и српске науке Милутина Миланковића етаблира у Швајцарској међу нашим људима, а онда и Швајцарцима. Такође ће акценат бити бачен и на сарадњу са нашим младима који живе, уче и раде у Швајцарској.

Књижевно вече је украшено и музичким наступом Драгана Ристића Кал уз асистенцију перкусионисте Маје Клисински и Банета Радишића, мултимедијалног уметника. На завршетку официјалног дела Славко Максимовић поклонио је Виолети Алексић, Анђелки Красојевић и Татјани Јанковић најновију монографију „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ Кроз васиону и векове“, у издању Удружења коју је штампала Српска Православна Црква. Након тога присутни су наставили да се друже у пријатној атмосфери.

 

nisi_ti_meni_bilo_ko_07 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this:

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.