КРЕАТИВНОМ ИДЕЈОМ ДО СТИПЕНДИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТА МЕТРОПОЛИТАН

Share this:

Универзитет Метрополитан већ годинама уназад организује такмичења за ученике средњих школа на којима победници добијају пуну стипендију за основне академске студије или наградне ваучере за покривање одређеног износа школарине. Током фебруара биће одржано такмичење из области информационих технологија „Met Mobile Challenge„, које се већ четврту годину заредом реализује у партнерству са компанијом Microsoft. Задатак за учеснике је креирање идеје за мобилну апликацију.

Када је 2005. године основан Факултет информационих технологија направљена је основа за изградњу једне модерне институције која своју снагу темељи на квалитету образовања и блиској сарадњи са привредом. Стабилан и континуиран развој овог факултета кулминирао је 2010. године оснивањем Факултета за менаџмент и Факултета дигиталних уметности и коначним утемељењем Универзитета Метрополитан. Као иновативно-предузетнички универзитет он данас представља једну од водећих научно-образовних институција у Србији која негује примењена истраживања и посебну пажњу поклања развоју привреде и друштва чији је активни део. Са укупно 18 студијских програма који се одвијају кроз традиционалну или онлине наставу и потпуно су усклађени са Болоњском декларацијом за европски систем образовања, Универзитет Метрополитан образује студенте у складу са актуелним потребама тржишта. Више информација на www.metropolitan.ac.rs

Када је у питању такмичењу „Met Mobile Challenge“ могу да учествују ученици 3. и 4. разреда средњих школа, а идеје за мобилну апликацију могу да креирају уз помоћ програмских алата које је одабрао Мицрософт, а за које се претходно прође обука на радионици. С обзиром да такмичење не захтева програмерско знање такмичарима ће за сва питања и недоумице бити на располагању ментори – студенти Факултета информационих технологија Универзитета Метрополитан.

Пријаве су отворене до 06. фебруара 2017. године, а сви заинтересовани могу да се пријаве путем интернет странице Универзитета Метрополитан.

За све чланове победничког тима Универзитет Метрополитан обезбедио је ваучер у вредности од 1.000 € за студије на Факултету информационих технологија, а чланови другопласираног и трећепласираног тима имаће попуст од 20%, односно 10% на школарину. Ексклузивни партнер такмичења је компанија Microsoft Србија, која ће обезбедити експертску подршку кроз свој дугогодишње искуство на развоју мобилних апликација.

Више информација о овом али и другим такмичењима можете понаћи на интернет странци www.metropolitan.ac.rs/stipendije, као и на профилима Универзитета Метрополитан на друштвеним мрежама.

Share this:

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.