За генерације које долазе

Share this:

Од 30. јануара 2017. Клуб младих – Удружења Милутин Миланковић организује радионицу СРПСКИ ВЕЛИКАНИ ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ. Татјана Јанковић, филолог иконописац и калиграф учиће младе основама лепог писања и откривати лепоте калиграфије, а све кроз ћирилицу и цитате великана светске и српске науке Милутина Миланковића.

Удружење Милутин Миланковић вођено идејом да је то један од делова храма науке, културе и образовања кренуло је да кроз младост крене очување српске баштине. Идеја је да се младима не нуде само „појединачне шарене крпице“ науке, културе и образовања, већ то треба све објединити и на тај начин стварати будућу генерацију која Србију треба да води ка бољој будућности. Очигледно је да без знања, образовања, културе и духовности нема стварање будућег здравог семена политичког, економског, научног.., просперитета нашег друштва.

Радионица СРПСКИ ВЕЛИКАНИ ПИШУ ЋИРИЛИЦОМ трајаће 10 радних дана, а намењена је основцима и средњошколцима. Учесницама радионице биће приказан филм о Милутину Миланковићу у трајању од 16 минута, затим испричане догодовштине из Миланковићевог детињства и младости, а учење основа лепог писања изводиће се кроз ћирилично исписивање цитата великана српске и светске науке Милутина Миланковића.

Поред Удружења Милутин Миланковић подршку овом пројекту даје и Теса Прес, кроз популаризацију овог пројекта кроз медијски простор, његово ширење у локалној заједници, као и даље ширење овог пројекта на дијаспору. У плану су Швајцарска, Аустрија, Француска…

 

Share this:

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.