Српски научни дигитални излог (СНДИ)

Share this:

Српски научни дигитални излог (СНДИ) је систем који предстаља, уствари један савремени информативни киоск са екраном (тouch screen), са којим се управља додиром екрана и преко СОФТВЕРСКИХ АПЛИКАЦИЈА улази у  одређене базе података о животу и раду поменутих српских научника. Поред тога у конструкцији СНДИ налази ће се и библиотека књига и ДВД филмови. У првој фази представљени су следећи научници: Србин Лазар Хиландарац Црноризац,  Руђер Бошковић, Атанасије Николић, Јосиф Панчић, Сима Лозанић, Владимир Јакшић,  Огњеслав Костовић Степановић, Михајло Идворски Пупин, Никола Тесла, Јован Жујовић, Тодор Селасковић, Милан Недељковић, Војислав Суботић,  Јован Цвијић, Коста Стојановић,  Михајло Петровић Алас, Милева Марић Ајнштајн и Милутин Миланковић. Пројекат СНДИ је првенствено намењен средњошколцима, студентим, као и осталим образовним, социјалним и старосним групама.

Но, како млада генерација има свој данашњи вид комуникације која је усклађена са новим технолошким достигнућима СНДИ је управо прилагођен њиховом начину комуникације и апсорбовањем информација. Циљеви пројекта су следећи:

  1. Едукација наших грађана у дијаспори и оних који воде српско порекло.
  2. Повећање интересовања код младих у дијаспори о раду и животу поменутих српских научника.
  3. Стварање погодне климе за препознавање младих талената у дијаспори и њихово повезивање са младим талентима који живе, уче или раде у Србији.
  4. Иницирање српског научног потенцијала у стварању позитивне слике о Србији у свету.

Српски научни дигитални излог (СНДИ), намењен је нашим допунским школама у иностранству, у српским клубовима, нашим културним центрима, као и у мешовитим удружењима наших сународника и становника матичних држава.

Носилац пројекта и идејни творац је Предузеће за комуникацију и односе са јаношћу  ТЕСА ПРЕС доо  Београд. У пројекту учествује и: Удружење МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ Београд,  ИСТОК ФИЛМ доо Београд, 3VM Geo Ltd.  Calgary, Canada, Удружење Срба из БиХ у Србији ЕХО СРПСКЕ и МАП Agency, Београд.

 

 

Овај пројекат је интелектуална својина компаније „ТЕСА ПРЕС доо“ и подлеже ауторским правима. © 2015 TesaPress

Share this:

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.